Skrivdigitalen är författarkollegorna Helena Unées och Ida Fryklunds gemensamma plattform.

Skrivdigitalen på Instagram samtalar vi gärna med er som älskar att skriva, precis som vi gör. Där peppar vi varandra och där delar även jag och Ida med oss av våra skrivtips. Ni kan hitta vårt konto här: Skrivdigitalen - Instagram.

Vi tillhandahåller även gemensamma skrivtjänster. Genom våra olika bakgrunder, utbildningar och yrkesroller så kompletterar vi varandra kunskapsmässigt. Vi har dessutom erfarenheter från diverse författargenrer såsom feelgood, thrillers och barnböcker. Med vår sammanlagda kunskap kommer vi göra allt vi kan för att hjälpa dig framåt i ditt skrivande.


Ida har kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, inklusive kurser som "litteratur och existentiella frågor", "språk- och bildanalys" och "informatik". Hon arbetar som marknadsförare och kommunikatör. Hon har gett ut tre böcker inom feelgood-genren. 2021 debuterade hon med "Gårda Brygga: Med handen på hjärtat". Kort därefter kom den fristående uppföljaren "Gårda Brygga: Skrivet i stjärnorna".

I februari 2023 kommer hennes tredje bok "Balsam för själen." Läs mer om Ida på hennes hemsida.


Helena är författare till sju utgivna titlar, legitimerad grundskollärare 1-7 svenska/SO och behörig specialpedagog. Hon debuterade 2021 med barnboken Skolspöket och magister Snark. Kort därefter kom hennes psykologiska thriller Fostermarken. 2023 kommer hennes första ungdomsbok "Sjukt kär i dig".Välkommen att kontakta Skrivdigitalen via mejl: kontakt@skrivdigitalen.seSkrivdigitalen erbjuder följande tjänster:


Första-kapitel analys


Det är viktigt att första sidorna i ett manus väcker intresse hos läsaren. Vi hjälper dig med att fånga läsaren redan från start. Vi går exempelvis igenom:


 • Inledning och uppbyggnad
 • Personbeskrivningar/Gestaltning
 • Dialoger
 • Miljöbeskrivningar
 • Konflikter
 • Hur texten griper tag i läsaren


Du får 1-2 sidors utlåtande och kommentarer direkt i texten.


Pris: 1500:- ex. moms. Max 2500 ord.
Skicka in din text i wordformat, 12 punkter och 1,5 radavstånd. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.


Manusutveckling


Vi går igenom ditt manus och ger dig även ett skriftligt utlåtande på upp till 7 sidor. Kommentarer i löpande text ingår också.

Vi ger dig feedback på:


 • Story
 • Dramaturgi
 • Karaktärer och dialog
 • Gestaltning
 • Miljöbeskrivningar
 • Kapitelindelning
 • Perspektiv
 • Logiska luckor
 • Språk.


Manusets styrkor lyfts alltid fram och du får tips på utveckling och redigering. Vi återkommer till dig inom 4 veckor efter skriftlig konfirmering på att vi har mottagit ditt manus.

Uppföljande videosamtal eller telefonsamtal på 30 minuter ingår.


Pris: 3500:- i startavgift + 8 öre/ord ex. moms


Skicka in din text i wordformat, 12 punkter och 1,5 radavstånd. Har du önskemål på vem av oss på Skrivdigitalen som du vill ha hjälp av kan du ange det som önskemål. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.


Skrivcoachande samtal, 60 minuter


Via videosamtal resonerar vi kring det du vill ha hjälp med i ditt skrivprojekt. Vi sätter agendan helt efter vad just du behöver för att komma vidare med ditt manus. Vi kan även gå igenom vad du ska tänka på inför att du ska sända in ditt manus till förlag. Skriftlig sammanfattning av samtalet ingår.


Pris: 596:- ex. moms/samtal.
I priset ingår inte granskning av text/manus. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.


Första-kapitel analys

Dubbel feedback


Önskar du få feedback från

två författare med olika bakgrunder?

Vi går båda igenom ditt första kapitel och lämnar ett gemensamt skriftligt utlåtande samt kommentarer i löpande text.


Pris: 2400:- ex. moms. (Motsvarar en rabatt på drygt 20% jämfört med om du bokar enskild första kapitel-analys från oss).
Skicka in din text i wordformat, 12 punkter och 1,5 radavstånd. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.


Manusutveckling

Dubbel feedback


Önskar du få feedack på texten från två författare med olika bakgrunder? Vi går båda igenom ditt manus och lämnar ett gemensamt skriftligt utlåtande samt kommentarer i löpande text.

Ett 30 minuters uppföljande videosamtal eller telefonsamtal med en av oss ingår.


Pris: 5600:- i startavgift + 13öre/ord (exkl. moms) Det motsvarar en rabatt på 20% jämfört med om du bokar separat manushjälp från var och en av oss.


Skriftlig skrivcoaching


Föredrar du att få din skrivcoaching via mejl? Då erbjuder Skrivdigitalen skriftlig skrivcoachning där du helt bestämmer när och hur ofta du vill ha vår hjälp.


Du mejlar oss din fråga och får ett svar från någon av oss på Skrivdigitalen inom 24 timmar (vardagar). Har du önskemål om vem av oss som du vill ha svar ifrån så ange det högst upp i mejlet. Dina frågor och funderingar kan handla om allt ifrån att du behöver coachande tips om hur du kommer vidare i en skrivsvacka till vad som egentligen bör ingå i ett synopsis och hur man lägger upp ett följebrev.


Pris: 596:- ex.moms/mejl, max 1 ämne/4 frågor per mejl.

Vill du boka in fem mejltillfällen på en gång så får du 20% rabatt = 2384:- ex.moms/fem mejl. I priset ingår inte granskning av text/manus med undantag för följebrev (vid överenskommelse). Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.


Skrivcoachande samtal, 60 minuter

Två perspektiv


Vill du ha två perspektiv på dina frågor? Då erbjuder vi även gemensamma skrivcoachande samtal där vi båda medverkarvid samma coachingsession.


Pris: 950:- ex. moms/samtal. (Motsvarar en rabatt på drygt 20% jämfört med om du bokar enskilda samtal med oss).

I priset ingår inte granskning av text/manus. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.